7 Nisan 2015
Öğrencilerimizin “Mirasınız Kitap Olsun” slogan ile yola çıktığı kitap kampanyasının ikincisi Üsküdar Belediyesi iş birliği ile başladı.
Kampanyanın basın tanıtımı Üsküdar Belediyesi Başkanlık Binası önünde, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar ve Genel Sekreter Alim Türkyılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.
Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri öğrencileri ile kitapseverler de tanıtımdaki yerini aldı. Program, Bilgi Evi öğrencisi Suna Aldoğan’ın Kütüphane Haftası’na ilişkin konuşması ile başladı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasında, Üsküdar’ın bir kültür, sanat şehri olduğuna vurgu yaparak, “Bizim bu güzel şehre karşı, bu şehirde yaşayan insanlara karşı sorumluluklarımız var. Mirasınız Kitap Olsun sıradan bir slogan değil. İnanan insanlar olarak bu sözün bize çok şeyler anlattığının bilincindeyiz. Bizler çocuklarımıza, gençlerimize daha çok nasıl dünyalık bırakırız yarışına girersek onlara iyilik yapmış olmayız. Geleceğe dönük olarak ahlaklı ve karakterli nesiller yetiştiremezsek elde edilen dünyalıkların bir anlamı olmaz. Esen bir rüzgârla her şey savrulur gider. Okudukça gençlerimizin ahlakları düzelir. Kimlik ve kişiliklerini bulurlar.” ifadelerini kullandı.
“Kitabı Geleceğe Taşımak Bizim Görevimiz”
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ise “Kitap faydasını aldığımız ama zararını görmediğimiz bir araç. Kitap olarak çok iyi karnemiz yok. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Belediyelerimizin ve kültür kuruluşlarımızın okuma alışkanlıklarımızı artırmak için yaptıkları etkinlikler çok önemli. Kitabı geleceğe taşımak ve kitabın değerini düşürmemek biz yöneticilerin de bir görevidir. Mirasınız Kitap Olsun kampanyası kitaba ulaşma noktasında sıkıntıları olan insanlarımıza fırsatlar tanıyacak. Bunun çok önemli bir bilinç oluşturacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ve dekanlar öğrencilerle birlikte kumbaraya kitap bıraktı.
Kampanya Detayları
7 Nisan'da başlayan ve 29 Mayıs’a kadar devam edecek olan kampanya kapsamında toplanan kitaplar, Anadolu’da kütüphaneleri yetersiz okullara gönderilecek. Kampanyaya birkaç farklı yolla destek verilebiliyor. Üniversitenin tüm yerleşkelerine, Üsküdar’ın belirli noktalarına yerleştirilen kitap toplama kutularına kitap bırakılabilir.
Üsküdar sınırları içerisinde yaşayanlar 100 adet ve üzeri kitap bağışları için 0216 557 71 98’i arayarak çağrılan kitap toplama ekibine kitapları teslim edebilirler. Nakdi yardımda bulunmak isteyenler ise belirlenen banka aracılığıyla yardım gerçekleştirebilirler. Kampanya detayları için www.mirasinizkitapolsun.com adresi ziyaret edilebilir.



