1 Aralık 2015
Üniversitemiz ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İBB Kültür A.Ş. arasında İstanbul için geliştirilecek kültür ve turizm projelerinde kurumların ortak hareket etmesi, fikir alışverişinde bulunması ve projelere katkı sağlaması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük binamızda gerçekleşen protokol imza törenine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Genel Sekreterimiz Alim Türkyılmaz, Proje Yönetim Merkezi Müdürümüz Ali Kurt, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Kudret Doğan, İBB Kültür A.Ş Proje Müdürü Fatih Yavaş ve Topkapı Panorama 1453 Müzesi Müdürü Salih Doğan katıldı.
Duygu Atlasıyla Mekânların Ruhu Ortaya Çıkarılacak
İş birliğinin ilk meyvesi olan, Üniversitemizin hazırladığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2015 Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye layık görülen “İstanbul Duygu Atlası Mobil Uygulaması” projesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ruh Sağlığı Derneği de ortak olarak görev alıyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar ziyaret ettikleri mekânlar hakkındaki duygularını paylaşarak duygu atlasına dâhil olacaklar.
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul’un dünyada tercih edilen şehir sıralamasında 6’ncı, gelir sıralamasında 12’nci olduğunu belirterek gelir sıralamasını arttırmak için fazla gelir bırakan turiste ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Hizmet kalitesinin önemini vurgulayan Apaydın, hazırlanan projelerde amacın turistleri memnun etmek ve turistlerin memnuniyetlerini ülkelerine yansıtmak olduğunu sözlerine ekledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, ülkemize ve İstanbul’a değer katmanın derdinde olduklarını ifade ederek imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilk olarak “ulaşım entegrasyonlu şehir geçiş kartı” ve "İstanbul Duygu Atlası" projelerini hayata geçireceklerini belirtti.
Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan Duygu Atlası Mobil Uygulamasının İstanbul için bir şehir rehberi olacağını söyleyen Proje Yönetim Merkezi Müdürü Ali Kurt, "Başka sosyal medya uygulamalarında yer bildirimi yapılabiliyor. Bizim uygulamamızda ise yer bildirimi yaparken bulunduğunuz mekânla ilgili duygu bildirimi de yapabileceğiz. Bu duygu bildirimleri o mekâna bir iğne olarak yapışacak, bu iğnelerin birikimiyle o mekâna duygu yoğunluğu, haritası ve ortalaması ortaya çıkmış olacak." diye konuştu.



