FSM'de Yaşam
Öğrenci Kulüp Haberleri

Kariyer Merkezi olarak öğrencilerimizin staj deneyimlerini dinliyor, staj yapacak öğrencilere bu deneyimleri aktarıyoruz. Bu haftaki konuğumuz Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencimiz Mehmet Can Bozkuş. Mehmet Can, Turkcell’deki deneyimlerini anlatıyor.

Staj sana neler kattı?

Yaz başında Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta çalışıyordum. Sonrasında Turkcell’e geçince hiyerarşiyi gördüm. Her şey resmiyette olduğu zaman işini de daha rahat yapıyorsun. Okulda öğrendiğimiz çoğu şey teoride kalıyor, stajda pratik yaparak öğrenme şansım oldu. Benim birkaç projem oldu örneğin. Bunlar kendi öğrendiğim şeylerdi. Ben kendim yazıp kendim öğrenmiştim. Bunları Turkcell’de kullanma fırsatı buldum. Kendi hedeflerim doğrultusunda öğrendiklerimle Turkcell’de bir şeyler yapabildim. Üniversitede gördüklerimiz en temel şeyler. Kişinin kendi isteğiyle üstüne bir şeyler koyması gerekiyor. Benim ekibimin çoğu Ankara’daydı. Günün altı yedi saati toplantı halinde oluyorduk. Uzaktan çalışmak normalimiz olmuştu. İletişim becerilerim ve hem ofis hem uzaktan çalışma becerilerim gelişti.

Aldığın eğitimi sahada tecrübe etmek nasıldı? Birkaç cümleyle anlatabilir misin?

En temel şeyleri kullanmadım diyebilirim. Evet temeli bilmeden olmuyor ama üzerine katarak sektörde bir şeyler yapabiliyorsunuz.

Staj yaptığın sektör Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden sence neler bekliyor?

İletişimi kuvvetli insan bekliyorlar. 7/24 uzaktan iletişim çok önemli. Turkcell içinde bir sisteme müdahalede bulunduk örneğin. İletişimim kuvvetli olmasaydı insanlara ne yapmaya çalıştığımızı anlatamazdım. Bu mühendislikten de önemli bir şey bence. Alandan alana değişir tabii ama temel bilgi bekliyorlar. Spesifik olarak şu dili bilmenden ziyade algoritma kurmanı bekliyorlar örneğin. Sağlam bir alt yapınız olduğunda, teknik kısmın bir şekilde halledilebildiğinin farkındalar. İngilizce, Araştırma ve İletişim, bu üçü çok önemli.

Staj yapacak arkadaşlarına neler tavsiye edersin?

Mümkün olduğunca kurumsal şirketlerde staj yapmaya çalışsınlar. Her şey resmi olunca güzel oluyor. Turkcell yurtdışında olan bir hizmeti Türkiye’ye getirmişti. Türkiye’ye geldiğinden beri ben de kullanıyordum. Hizmete olan ilgimden dolayı ilgili ekibe mail attım. Beni aradılar, ofislerine davet ettiler ve çalışanlarıyla tanışma fırsatı yakaladım. Beni bir oyun fuarına davet ettiler ve birlikte gittik. Mesele gerçekten kendine bir şeyler katabilmek.

Sence bir öğrenci neden staj yapmalı?

Okulda da muhakkak bir şeyler öğreniliyor ama kesinlikle sektördeki gibi değil. Staj tecrübem bana çok şey kattı. Çalışma arkadaşlarım arasında yeni mezunlar da yaşını almış bu işe yıllarını vermiş tecrübeli kişiler de vardı. Ve stajda hepsinden bir şeyler öğrenme imkanım oldu.

Staj yapmanın en güzel, en verimli tarafı neydi?

Olmak istediğin insanlarla tanışabilmen.

Staj yaparken seni en çok neler zorladı?

Bir örnekle anlatayım. Bir alana müdahale etmemiz gerekiyordu ve müşteriye direkt dokunan, çok kritik bir yerdi. Kurumsal müşterilerle alakalı bir işti ve riski çoktu. Çalışma arkadaşlarımdan yaşı büyük olanlar bu projede bana da yetki vermek istediler ama yeni mezun çalışma arkadaşlarım bana yetki vermeye çekindiler mesela. Ama yine de işleyişi ve sorunlara müdahaleleri görebiliyor, akademilerin verdiği eğitimlere katılabiliyorsunuz. Hesabınıza eğitimler tanımlanıyor ve bilmeniz gereken her şeyi bu eğitimler sayesinde öğrenebiliyorsunuz.

Üniversitemiz Medeniyet ve Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen iftar programı dün Haliç Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un teşrifleriyle gerçekleştirilen iftar programı öğrencilerimizin yoğun katılımı ve renkli sohbetlerle tamamlandı.

‘Geleceğin Trendleri’ Teknoloji Zirvesi’nde Konuşuldu

Biyomedikal Teknolojileri Kulübümüzün düzenlediği Teknoloji Zirvesi’nde alanında uzman isimler, öğrencilerimizle bir araya gelerek mühendislik ve girişimcilik üzerine ufuk açıcı bilgiler paylaştı. Ülkemizin teknoloji ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan, yenilikçi fikirleri ve deneyimleriyle ön plana çıkan öğrencilerimiz, ikincisini bu yıl düzenledikleri 2024 Teknoloji Zirvesi ile fark yarattılar.  Geleceğin mühendisleri ve girişimcileri ile deneyimli profesyonelleri bir araya getiren Teknoloji Zirvesi, Haliç Yerleşkesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Melih Bulut, OTTO Games kurucusu olan Mustafa Eyyüp Karataş, ETNO Derneği İcra Kurulu Üyesi ve Samena Telekomünikasyon Konseyi Politika Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aykut, Taha Yasin Akar ve Şerafettin Bilgiç’in konuşmacı olduğu etkinlikte, teknoloji ve inovasyonun geleceği hakkında ilham verici sunumlar, paneller ve interaktif oturumlar büyük beğeni topladı. 

Sağlıktan Oyun Girişimciliğine Sağlıkta inovasyon, yapay zekâ, nadir hastalıklar ve yaşlılık konularında pek çok çalışmaya gönüllü liderlik eden Prof. Dr. Melih Bulut, ağırladığımız isimlerin başında geldi. Bulut, yaptığı konuşmada sağlık teknolojilerinin geleceği üzerine fikirlerini paylaştı. Zirvenin genç mühendis adaylarına değer kattığını belirten Bulut, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesi temennisinde bulundu. SavunmaTR Genel Yayın Yönetmeni Taha Yasin Akar ile Yayın Koordinatörü Şerafettin Bilgiç ise ortak sunumlarında savunma sanayi, güvenlik noktaları ve açık kaynak araştırmaları alanında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.  “Dijital Oyun Geliştirme” oturumunda konuşan Mustafa Eyyüp Karataş, oyun dünyası hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi.

Psikoloji Kulübümüz öğrencileri tarafından sekizincisi düzenlenen Psikoloji Günleri, “Diyalog” temalı konferanslar ve atölyeler ile bol etkileşimli iki güne sahne oldu.

2-3 Mart tarihlerinde Üniversitemiz Haliç Yerleşkesinde gerçekleştirilen 8. Psikoloji Günleri, çeşitli şehirlerdeki 60 farklı üniversiteden binin üzerinde katılımcıyı ağırladı. Psikoloji alanında eğitim alan farklı üniversitelerden öğrencileri profesyonellerle bir araya getiren Psikoloji Günleri, bu yıl ‘diyalog’ konusuna odaklandı. Diyalog temasının multidisipliner bakış açısıyla ele alındığı 8. Psikoloji Günlerinde alanında uzman psikiyatrist ve psikologların konuşmacı olarak katıldığı konferansların yanı sıra farklı atölye çalışmaları da yapıldı. Ödüllü bilgi yarışmalarının, çekilişlerin ve mini konserlerin de yer aldığı etkinlik, renkli anlara sahne oldu. 

“Farklı Açılardan Diyalog”
Kulüp Başkanı Sümeyye Nur Ünlü’nün kulüp ve etkinlik hakkında bilgilendirici konuşmasıyla başlayan Psikoloji Günleri, Psikoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sefa Saygılı ve Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek’in konuşmalarıyla devam etti. Öğrencilerin gösterdiği özveri ve çabayı takdir eden Rektörümüz, diyaloğun önemine ve gelişen bilim alanlarına vurgu yaptı. 
 

Eğitimde Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek'i ziyaret ederek yürüttüğümüz çalışmaları ve planladığımız projeleri görüştük.​ Üniversitemizin değer odaklı ve insanı merkeze koyan anlayışının proje ve faaliyetlerimizde yeni soluklar kazandıracak çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM)'nde üretilen, FSMVÜ Öz'e Yolculuk öğrencilerinden Melek Rana Akgün'ün renklendirdiği hediyeyi sayın Rektörümüze takdim ettik.

Öğrencilerimiz bugün, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak için toplandı. 

Milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir șekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu duyurdular.


Öğrencilerimizin sergiledikleri bu önemli duruşu destekliyor ve tebrik ediyoruz.

Hukuk Kulübümüz, öğrencilerimizin mesleki ve kültürel birikimlerine katkı sağlayan Ankara gezisini gerçekleşti.

Millet Kütüphanesi'nde başlayan program kahvaltının ardından Anıtkabir ziyaretiyle devam etti. Hamamönü Sokağı'nda keyifli bir gezintinin ardından Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaret edildi. Son durak ise Hakimler ve Savcılar Kurulu ziyareti idi. Değerli hakim ve savcılarımızla bir araya gelen öğrencilerimiz kıymetli ve bir o kadar keyifli bir görüşme gerçekleştirdiler.

15-16 Aralık 2023 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi liderliğinde 12 yıldır düzenlenmekte olan FOCI- Forum on Curricular Issues forumu üniversitemiz Yabancı Diller bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Aralık ayında 24. kez düzenlenen etkinliğe Türkiye genelinde 26 üniversiteden müfredat koordinatörleri ve müfredat birimi görevlileri katılım Sağladı. Yapay zekanın İngilizce öğretimi müfredatlarında kullanımı üzerine tartışmaların düzenlendiği forumun sonunda grup çalışmalarının sonunda yazılan raporlar tüm katılımcılarla paylaşıldı. 
 
Tüm katılımcılarımıza ve organizasyon ekibine katkıları için teşekkür ederiz. 
 
 

Öğrenci Kulüpleri

Öğrencilerimizin üniversite yaşamlarında akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve teknolojik alandaki faaliyetleri de önemli bir yere sahiptir. Bu alanlarda katıldıkları ve düzenledikleri etkinlikler akademik yaşamlarını daha verimli kılmakta, özgüven ve kendilerini ifade etme yetilerini geliştirmekte aynı zamanda üniversitemizin sosyal yaşamı içinde sorumluluk almalarını sağlamaktadır. Bireyselliğin yanında birlikteliği, ortak çalışmayı simgeleyen kulüpler, öğrencilerin etkinliklerde görev alarak bilgi, yetenek ve ilgileri ölçüsünde kişisel potansiyellerini geliştirmelerini ve içinde bulundukları grubun çalışmalarına katılarak heyecanlı, mutlu ve dinamik bir üniversite yaşamını oluştururlar.


Siteye Git

Kütüphane

Eğitim-öğretim dönemlerinde;
Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30 - 17:30 / Haftasonu : Kapalı Üsküdar (Atik Valide) Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 08.30-20.00 / Cumartesi 10.00-19.00
(Sınav dönemlerinde Haftaiçi 08.30-22.00 / Haftasonu 10.00-19.00)
Kandilli Yerleşkesi Kütüphanesi - Küçükçamlıca Yerleşkesi Kütüphanesi Fatih Yerleşkesi Kütüphanesi : Haftaiçi 08.30-17.30


Siteye Git

FSMVÜ Yayınları

Eğitim-öğretim dönemlerinde; Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30-17:30 / Haftasonu: Kapalı

 


Siteye Git

Uluslararası Ofis

Our team at the Department of International Relations offer you support from the first moment you become familiar with us until the last day you spend here with us. If you are a student, a scholar, or the family of those, coming to Fatih Sultan Mehmet Vakıf University, we will be there to help you adjust to your new life at our university and overcome challenges of living and studying/teaching abroad. We will help you with accommodation arrangements taking your personal preferences and expectations into consideration. Orientation meetings will be held on your arrival to give you necessary and practical information. We are dedicated to make your experience here as smooth, worthwhile and fun as possible. It will be our greatest pleasure to have contributed to your academic achievement, personal satisfaction and your understanding of Turkish life in general.


Siteye Git

Sağlık, Kültür ve Spor

Üniversitemiz öğrencilerinin bireysel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak, gençlerimizi sağlıklı ve aydın bireyler olarak geleceğe taşımayı amaçlamaktadır. Birim hizmet verdiği alanda sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyo- kültürel danışma ve rehberlikleri ile spor gereksinimlerini karşılayan bir uygulama dairesidir.


Siteye Git

Kariyer Merkezi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kariyer Merkezi öğrencilerin ve mezunların bilgi, yetenek ve isteklerine uygun, kariyer seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamak üzere kariyer yolunda kendilerine rehberlik ederek, daha okul sıralarında katılacakları eğitim, seminer, panel, konferans ve sempozyumlar ile pratik iş sahası gezileri, stajlar ve projeler sayesinde mezuniyet sonrası iş hayatına geçişte uyum sürecini yetkin bir şekilde atlatabilmelerini ve üniversitemizin kariyer faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden yararlanarak seçmek istedikleri meslekleri daha yakından tanımalarını sağlayarak onların gelecek planlarına destek olmayı amaçlamaktadır.


Siteye Git

UZEM

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FSMVÜ UZEM), üniversitemiz bünyesinde açılan e-öğrenme temelli dersler ile ön lisans, lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim programları kapsamında uzaktan yapılacak eğitimler için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütmek amacıyla 2013 yılında kuruldu. 2013-2014 akademik yılından itibaren Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi; 2016-2017 akademik yılı itibariyle de İngilizce dersleri, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlandı.

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 akademik yılı Bahar Döneminde başlayan tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesi süreci 2020-2021 akademik yılında da devam etmektedir. Bu çerçevede tüm derslerin online yürütülmesi için gerekli altyapı ve programlar UZEM tarafından akademisyenlerimizin hizmetine sunulmuş olup salgının etkin olmaya başladığı 2019-2020 Bahar döneminin 7. haftasından itibaren dersler sorunsuz bir şekilde canlı olarak haftalık programda belirtilen gün ve saatlerde işlenmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz kişi ve süre kısıtlaması olmaksızın bu derslere rahatlıkla girip aktif olarak derse katılım sağlamaktadırlar. Bununla birlikte UZEM tarafından geliştirilen Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ile derslerin tekrar erişime açılması, sınavlar, ödevler, mesaj, forum vb. süreçler de uzaktan eğitim yöntemi ile sürdürülmektedir.

Uzaktan eğitim yoluyla devam eden bu sürece dair tüm bilgilendirmeler de UZEM tarafından yapılmaktadır. Uzaktan eğitim sisteminin altyapısı ile birlikte UZEM web sayfası da yeni şartlara uygun hale getirilmiştir. Uzaktan eğitim sürecine dair tüm bilgiler, dokümanlar, LMS ve online platformlar ile ilgili tanıtım kılavuzları ve duyurular UZEM web sayfasına yüklenmiş ve erişime açılmıştır. Ayrıca sosyal medya hesaplarından, Otomasyon sisteminden de aktif olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır.


Siteye Git

Bilgi İşlem

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, 2010 yılında kurulup hızlı bir şekilde büyüyen üniversitemizle birlikte uzun süreçler alacak birçok gelişmeyi kısa sürede gerçekleştirip birçok başarıya imza atmıştır. Üniversitemiz kampüsleri İstanbul’un birbirinden farklı merkezi noktalarında bulunsa da Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tek kampüs mantığıyla tüm akademik ve idari kadro bir aradaymış gibi bilgi teknolojilerini entegre etmeyi başarmış ve hizmetlerini sürdürmektedir.


Siteye Git
Fikir ve önerilerini
bizimle paylaş
Bize Sorun

Üniversitemiz hakkında merak ettiğiniz veya bilgi almak istediğiniz konuları “BİZE SORUN” aracılığı ile yazılı ortamda öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece formu doldurup göndermek.

S.S.S

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında kuruldu. Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı, Sinan Ağa bin Abdurrahman Vakfı, Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı, Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Ağa Vakfı olmak üzere 5 kurucu vakfın gelirleri ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Üniversiteyle ilgili tüm soruların yanıtlarına 0212 521 81 00’dan ya da fsm@fsm.edu.tr adresine e-posta gönderilerek ulaşılabilir. Ayrıca sosyal medya hesaplarından da tüm sorular yanıtlanıyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde eğitim dili Türkçedir. İslâmi İlimler Fakültesi’nde eğitim dili Arapça, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Psikoloji Bölümünde ise %30 İngilizcedir.

Eğitim ücretlerindeki artış Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre belirlenmektedir.

Öğrencilerin derslerin tamamına devam etmesi esastır. Teorik derslere %70, uygulamalı ve laboratuvar derslerine %80 devam etmek zorunludur.

Üniversitede çift anadal programı mevcuttur. Öğrenciler çift anadal programına, eğitim gördükleri anadal lisans programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise beşinci yarıyılın başında; anadal ön lisans programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir. Öğrencinin çift anadal programına başvuru yapabilmesi için anadal programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 3.00 olması, anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile en üst %20 içerisinde bulunması ve başvurulan programın varsa özel koşullarını (yabancı dil yeterliliği, başarı sıralaması koşulu gibi) sağlaması gerekmektedir. Çift anadal programına kabul edilen öğrencilerden ayrıca bir ücret alınmaz. Ancak anadal programından mezun olduktan 2 yıl sonra ÇAP programındaki öğrenimini tamamlayamayan öğrencilerden ÇAP programının kalan öğretim süresinin ücreti alınır.

Üniversitede güz ve bahar yarıyıllarına ilave olarak yaz okulu açılabilir. Yaz okulu süresi kayıt ve sınav dönemleri hariç 7 haftadır. Yaz okulunda açılacak derslere kayıt yaptırmak, öğrencinin isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Yaz okulu ücretleri, alınacak olan dersin AKTS değeri ile birim AKTS ücretinin çarpımı ile belirlenmektedir.

Üniversitemizde öğrenciler, kurum içi yatay geçiş ile bölüm değiştirebilmektedir. Kurum içi yatay geçiş iki şekilde yapılmaktadır. 1. Merkezi Yerleştirme Puanı ile: Başarı koşullarına ve program eşdeğerliliğine bakılmaksızın, öğrencinin üniversitemize kayıt yaptırdığı yıl aldığı puanlara göre yapılan değerlendirmedir. Kayıt olduğu yıl alınan merkezi yerleştirme puanları, yatay geçiş yapmak istenilen programın o yıl oluşan taban puan türüne eşit ya da yüksek olmalıdır. Taban puanı yeterli olan her programa yatay geçiş için başvuru yapmak mümkündür. 2. Ağırlıklı Genel Not Ortalaması İle: Öğrenciler, kayıtlı oldukları bölümlerin eşdeğeri olan bölümlere kurum içi yatay geçiş için başvurabilirler. Kurum içi yatay geçiş için öğrencilerin, kayıtlı olduğu programda aldıkları tüm derslerden başarılı olmaları ve bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şarttır. Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz. Kurum içi yatay geçiş yapan öğrenci mevcut bursundan yararlanamaz. Ancak kurum içi yatay geçiş yapan öğrencilerin, ilgili puan türündeki taban puanı, başvuru yaptığı programın Üniversiteye Giriş Bursu dilimlerinden herhangi birine yeterli gelmesi halinde, ilgili burs diliminden faydalanır.

Öğrencilerin, akademik ve idari personelin eğitim ve araştırma ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversitede 6 kütüphane mevcuttur. Merkez kütüphane Türk Hava Yolları Kütüphanesi adıyla Topkapı Yerleşkesi’nde yer alıyor. Tüm yerleşkelerdeki tam donanımlı kütüphanelerde farklı dillerde toplam 90 bin kitap, 245 bin elektronik kitap, yüzlerce dergi, veri tabanı, günlük gazete ve film arşivi kullanıcılara sunuluyor. Kütüphanelerde ağırlıklı olarak Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca yayınlar mevcut. Kullanıcıların bilgi ihtiyaçlarını mümkün olan en kısa sürede ve en üst düzeyde karşılamak, eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerinin alt yapısını oluşturmak amacıyla kütüphanelere satın alma ve bağış yoluyla eserler kazandırılıyor. Üniversite bünyesinde koleksiyon eserler de bulunuyor. Kaynaklar açık raf sistemiyle kullanıma sunuluyor. Kaynakların ödünç verilmesi, kitap siparişi gibi hizmetler profesyonel bir kadro tarafından yönetiliyor. Kütüphaneler sınav dönemlerinde 7/24 hizmet veriyor.

Öğrenciler bilgisayar laboratuvarları ve kütüphanelerdeki bilgisayarlar aracılığıyla internetten yararlanıyor. Ayrıca tüm yerleşkelerdeki kablosuz ağ bağlantısıyla da her yerden internete erişim sağlanıyor. Öğrencilerin baskı ihtiyaçlarını karşılayacak fotokopi merkezleri de yerleşkelerde hizmet veriyor.

45 öğrenci kulübü var. Kültür, sanat, spor, bilim alanlarında faaliyet gösteren kulüplerde sempozyumlar, konferanslar düzenleniyor, sosyal sorumluluk projeleri geliştiriliyor, ilgi alanlarına yönelik kurslar açılıyor.

Üniversiteye bağlı öğrenci yurdu bulunmuyor. Üniversiteye şehir dışından gelen öğrencilere tanıtım günlerinde, üniversiteye yerleşen öğrencilere kayıt döneminde yurtlarla ilgili bilgilendirme yapılıyor ve öğrenciler kurumsal yapıya uygun yurtlara yönlendiriliyor.

Tüm yerleşkelerde yemekhane ve kantin mevcuttur. Yemekler temizlik ve hijyen kuralları gözetilerek gıda mühendisinin ve sağlık personelinin gözetiminde usta aşçılar tarafından pişiriliyor. Öğrenciler ücret karşılığında yemekhane ve kantinden yararlanabiliyor.

Üniversitemiz uluslararası denkliğe sahiptir. Tüm mezun öğrencilere aldıkları derslerin ve notlarının Avrupa Eğitim Sistemindeki karşılığını gösterir nitelikte Diploma Eki düzenlenmektedir.

Değişim programı süresi içinde öğrencinin üniversitedeki kaydı devam eder ve bu süre öğretim süresinden sayılır. Öğrencinin değişim programında aldığı derslerin intibakları, kayıtlı olduğu birimin yönetim kurulu kararı ile yapılır.

Uluslararası öğrencilerin kabulü, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır. Hangi programlara yurt dışından öğrenci kabul edileceği, bunların kontenjanları, başvuru tarihleri ve ödeyecekleri ücretler Senato kararı ve Mütevelli Heyet onayı ile belirlenir. Detaylara iro.fsm.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.