Özel Yetenek Sınavı Başvuruları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ

ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURULARI

2020-2021 eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır. Gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Geleneksel Türk Sanatlar Bölümü Kontenjanı:

TAM BURSLU - 10
%50 BURSLU - 20

BAŞVURU TARİHLERİ: 08 - 24 Ağustos 2020 Pazartesi (Saat: 23:59)

SINAV ve SONUÇLARIN İLAN TARİHLERİ:

26 Ağustos 2020 Çarşamba

Özel Yetenek Sınavı (Çizim) / Sınav Saati 10.00 - 13.00

28 Ağustos 2020 Cuma

Özel Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı

ÖN KAYIT KOŞULLARI :

Lise veya dengi bir okuldan mezun veya mezuniyet aşamasında olmak,

2020 TYT puan türünden 150 ve üzeri  puan almış olmak.

Ön Kayıt Müracaatı:

Özel yetenek sınavı başvuruları online olarak veya aşağıda bulunan adrese şahsi başvuru yoluyla yapılacaktır.

Online başvuru yapmak için tıklayınız.

Öğrenci İşleri Kayıt Bürosu: FSMVÜ Kandilli Yerleşkesi

Kandilli Mah. Rasathane Cad. Hıdrellez Sok. No: 3 Üsküdar / İstanbul

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

▪ 2020 YKS sonuç belgesi
 ▪ Lise ve dengi okul diploması veya mezuniyet belgesi fotokopisi
 ▪ 4,5 cm × 6 cm boyutunda son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf (1 adet)
 ▪ Ön kayıt ve sınav giderleri için üniversitemizin eğitim hesabına 100 TL yatırıldığına dair banka dekontu.

Hesap Bilgileri:

Banka Adı :Albaraka / Beşyüzevler Şubesi

Hesap Adı : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

İban Numarası : TR16 0020 3000 0225 9188 0000 08

ÖNEMLİ BİLGİLER:

1. Sınavlar jüri tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirmeden sonra kazananlar ve burs durumları web sayfasından ilan edilecektir.

2. Kesin kayıt için gerekli belgeler, sonuçların ilan edildiği gün Web sayfasından duyurulacaktır.

3. Asıl listeden kazanan adayların kayıt işlemlerinin sona ermesinden sonra yedek listeden sırasıyla kontenjan dolana dek kayıtlara devam edilecektir.

NOT: Kayıtlı öğrencilerimizin sınava giriş hakkı bulunmamaktadır.

ÖZEL YETENEK SINAVI:

Yetenek Sınavı COVID-19 salgını nedeniyle tek oturumda gerçekleştirilecektir.

SINAV:  “Uygulama” nitelikli olup, tek sorudan oluşur ve öğrenciye 3 saat süre verilir.
Sınav Tarihi: 26 Ağustos 2020  Çarşamba  Saat 10.00-13.00
Sınav Türü: Çizim (Model / Bellek / Kurgu / Şekillendirme)
Değerlendirme: Adayın başarılı sayılabilmesi için 100 puan üzerinden en az 50 puan alma zorunluluğu vardır.

NOT: Sınavların ne şekilde yapılacağına dair bilgiler daha sonra ayrıca Web Sitesinde ilan edilecektir.

Sınavda Gerekli Malzemeler:

• 50 x 70 cm Duralit
  • 2B, 3B, 4B Kurşun Kalem
  • Silgi
  • Kalemtıraş

Fakülte Adresi:
Güzel Sanatlar Fakültesi / FSMVÜ Kandilli Yerleşkesi
Kandilli Mah. Rasathane Cad. Hıdrellez Sok. No: 3 Üsküdar / İstanbul

İrtibat: 0216 460 01 90 (5024 - 5045)