► Arşiv
FSMVÜ | Şehir ve Medeniyet Sohbetleri
Şehir ve Medeniyet Sohbetleri

17 Şubat 2017

Üniversitemiz, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı arasında “Şehir ve Medeniyet Sohbetleri” işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, ilçedeki orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin İstanbul’un tarihi ve kültürel yapısına dair inceliklere vâkıf olmaları amaçlanıyor.

Bayrampaşa Kaymakamlığı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Genel Sekreterimiz Alim Türkyılmaz, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bayrampaşa Kaymakamlığı yetkilileri ile ilçedeki okulların Müdür, öğretmen ve öğrencileri de hazır bulundu.

“Proje, Kültür Konusundaki Eksikliğin Giderilmesine Katkı Sunuyor”

Kültür ve medeniyet konusunda gençlerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, üniversite olarak mesleki bilgi edindirme ve teknolojik gelişmeler hususunda birçok başarıya imza attıklarını fakat öte yandan medeniyet değerleri konusunda aynı başarıyı sağlayamadıklarını vurguladı. Bayrampaşa ilçesinde başlayıp devamında tüm İstanbul’u kapsayacak bu proje sayesinde, açığın kapatılacağına olan inancını belirten Prof. Dr. Duman, “Şehir ve Kültür adı altında biz zaten üniversitemizde dersler veriyoruz fakat bunun sadece Bayrampaşa’nın veya İstanbul’un meselesi olmadığını, bütünüyle bir ülkeyi ilgilendiren bir konu olduğunu artık en yetkilimiz, yani Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Bu yüzden bizim de elbirliği ile bu duruma katkı sağlayacak programlar geliştirmemiz lazımdı. O yüzden bu işbirliği, bunun ilk adımı oldu diyebiliriz.” diye konuştu.

Liseli Gençlere Şehir Kültürü ve İstanbul Dersi

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, bu projeyle eğitim ve kültürü bir araya getirdiklerini ifade etti. Bayrampaşa’da başlayacak projenin, ardından diğer ilçelerdeki okullarda da uygulanacağını belirten Apaydın, böylece İstanbul’daki tüm lise öğrencilerine ve öğretmenlerine, üniversitedeki ilgili hocalar aracılığıyla şehir kültürü ve İstanbul dersi verileceğini aktardı.

Sohbetler Tüm İstanbul’a Yayılacak

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba proje dâhilinde İstanbul’u ve medeniyet değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını belirterek Bayrampaşa’da başlayacak sohbetlerin diğer ilçelerde de tertiplenmesinin önemine vurgu yaptı.

İlk Sohbetin Konusu Tarihi Yarımada

Protokol imza töreninin ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Übeydullah Öztabak’ın anlatımıyla ilk “Şehir ve Medeniyet” sohbeti gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında gerçekleştirilecek sohbetlerde üniversitemizden akademisyenler, yazar ve şairler; şehrin geçmişinden İstanbul’un kimliğini oluşturan şahsiyetlere, mekânların ruhundan toplumsal birikimlerin aktarımına kadar birçok konu hakkında değerlendirmeleriyle gençlerle bir araya gelecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman - İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın - Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba
    Şehir ve Medeniyet Sohbetleri İşbirliği Protokol İmza Töreni
HIZLI MENÜ HAVA DURUMU