► Arşiv
FSMVÜ | Dinler Tarihi Alanına Yeni Bir Ders Kitabı
Dinler Tarihi Alanına Yeni Bir Ders Kitabı

İslâmi İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anmar Ahmad Muhammed, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan kitabı Muhâdarât fî Târihi’l-Edyân ile dinler tarihine ışık tutuyor.

Kitabın ilk kısmında insanlığın doğuşuyla ortaya çıkan ilkel dinlerden Mezopotamya, eski Mısır, Yunan uygarlığındaki milli dinlere; Hinduizm ve Budizm’den Zerdüştlük’e kadar farklı inanışlar genel hatlarıyla ele alınıyor. Devamında ise Yahudilik ve Hristiyanlık’ın temel inanç esasları, tarihsel gelişmeleri ve İslâm’la irtibatları detaylı şekilde inceleniyor.

Arapça olarak yazılan kitap, İslâmi İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde eğitim gören öğrenciler için Dinler Tarihi alanında ders kitabı olarak kullanılıyor.

HIZLI MENÜ HAVA DURUMU
Online Kurumsal