► Arşiv
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuruları Açıklandı

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Kazanan adayların, kayıt tarihleri içerisinde ödeme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, kayıt için istenen belgeleri Haliç Yerleşkesinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim ederek kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Asıl Liste Kayıt Tarihleri: 3 – 6 Eylül 2018

Yedek Liste: Kayıt Tarihleri: 7 Eylül 2018

Asıl liste için tıklayınız.

Yedek liste için tıklayınız. (Asil adayların kayıt yaptırmaması halinde yedek adaylar yerleşme sırasına göre kayda çağrılacaktır.)

Kayıt İçin İstenen Evraklar

• Öğrenci Belgesi (Islak İmzalı)
  • ÖSYM Yerleşme Belgesi ve LYS Sonuç Belgesi (YGS ve Yerleştirme Puanları Dahil)
  • Transkript Belgesi (Islak İmzalı, (Muaf olunacak derslerin belirlenmesi için istenmektedir)
  • Ders İçerikleri (Muaf olunacak derslerin belirlenmesi için istenmektedir.)
  • Disiplin Durum Belgesi (Islak İmzalı)
  • Vesikalık Fotoğraf (1 adet)
  • İngilizce Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
  • Arapça Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
  • Ek madde 1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına dair yazı (Islak İmzalı)

Yatay geçiş ile kazanan adayların, önceki üniversitelerinde kayıt sildirme işlemi yaptırmamaları gerekmektedir.

Ödeme Seçenekleri;

• Öğrenim ücretleri nakit, kredi kartı ve eğitim kredisi ile ödenebilmektedir.
  • Nakit ödeme ve kredi kartı tek çekim ödemelerinde %6 peşin indirim uygulanır.
  • Anlaşmalı kartlarla (World, Bonus, Bankkart Combo, Paraf) yapılan taksitli ödemelerde, vade farksız 10 taksit yapılmaktadır.

Öğrenci NO Sorgulama için Tıklayınız.

Online ödeme için tıklayınız.

Öğrenim ücretinizi sorgulamak için tıklayınız.

Kredi kartı olmadığı durumlarda;

Albaraka Türk bankası  ile üniversitemiz arasındaki anlaşma gereği öğrenim ücretleri vade farksız 10 taksit ile ödeme işlemi yapılabilmektedir.
1- Elden taksit, senet yapılmamaktadır.
2- Ücretlere %8 KDV dâhildir.
3- Eğitim ücretlerindeki artış, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksine (ÜFE) göre belirlenmektedir.

Öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet

Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.

• FSMEPT (Fatih Sultan Mehmet English Proficiency Test): 65
  • PTE Academic : 55/90
  • TOEFL IBT : 72/120
  • YDS : 65/100
  • CPE : C
  • CAE: C

Daha önce Türkiye’deki bir üniversitede ya da YÖK denkliği bulunan uluslararası bir üniversitede İngilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış ve İngilizce yeterlik sınavından geçer not almış olan öğrenciler, üzerinden iki yıl geçmemesi koşuluyla başarılı olduklarını belgelendirerek Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapmaları durumunda İngilizce hazırlık programından muaf tutulurlar.

Eğitim dili Türkçe olan bir programdan, %30 İngilizce eğitim veren bir programa Ağırlıklı Genel Not Ortalaması ile başvuran adaylar 31.08.2018 tarihinde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı'ndan başarısız olmaları durumunda kayıt hakkı elde edemeyeceklerdir.

Eğitim dili Türkçe olan bir programdan, %30 İngilizce eğitim veren bir programa Ek Madde-1 kapsamında başvurarak kayıt hakkı kazanan adaylar 31 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı'ndan başarısız olmaları durumunda zorunlu Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

İngilizce Hazırlık Sınavı : Çamlıca Yerleşkesi / Saat : 09:15

İrtibat Tel : 0212 521 81 00 Dahili 3007

Öğretim Dili %30 İngilizce Olan Programlar

Mimarlık Lisans Programı

İç Mimarlık Lisans Programı

İnşaat Mühendisliği Lisans Programı

Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı

Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı

Psikoloji Lisans Programı

İslami İlimler Fakültesine kayıt hakkı kazanan tüm adaylara Arapça Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. (Detaylı bilgili için İslami İlimler Fakülte Sekreterliği için iletişime geçiniz. 0212 521 81 00 / Dahili:1302, 1305)

Eğitim dili Türkçe veya kısmen Arapça olan bir programdan, %100 Arapça eğitim veren bir programa Ağırlıklı Genel Not Ortalaması ile başvuran adaylar Arapça Yeterlik Sınavından başarısız olmaları durumunda kayıt hakkı elde edemeyeceklerdir.

Eğitim dili Türkçe veya kısmen Arapça olan bir programdan, %100 Arapça eğitim veren bir programa Ek Madde-1 kapsamında başvurarak kayıt hakkı kazanan adaylar Arapça yeterlik sınavından başarısız olmaları durumunda zorunlu Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

Öğretim Dili %100 Arapça Olan Programlar

Temel İslami İlimler