FSMVÜ | 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Açıklandı.
► Arşiv

Kazanan adaylar, kayıt tarihleri içerisinde ödeme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, kayıt için istenen belgeleri Haliç Yerleşkesinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim ederek kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri: 14 – 17 Ocak 2019
Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınav Tarihi: 21 Ocak 2019
Yabancı Dil Yeterlilik Sınav Tarihi : 22 Ocak 2019

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Adayların İsim listesi için tıklayınız.

Kayıt İçin İstenen Evraklar

• Öğrenci Belgesi (Islak İmzalı)
  • ÖSYM Yerleşme Belgesi ve Sonuç Belgesi (2018 öncesinde üniversiteye kayıt yaptıran adaylardan YGS ve Yerleştirme Puanlarını gösteren belge)
  • Transkript Belgesi (Islak İmzalı, Muaf olunacak derslerin belirlenmesi için istenmektedir)
  • Ders İçerikleri (Muaf olunacak derslerin belirlenmesi için istenmektedir.)
  • Disiplin Durum Belgesi (Islak İmzalı)
  • Vesikalık Fotoğraf (1 adet)
  • İngilizce Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
  • Arapça Hazırlık Başarı Belgesi (Islak İmzalı)
  • Ek madde 1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına dair yazı (Islak İmzalı)
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • Kayıt donduran adayların, kayıt dondurma işlemi yaptıkları süreyi belirten evrak beyan etmeleri gerekmektedir.

Yatay geçiş ile kazanan adayların, önceki üniversitelerinde kayıt sildirme işlemi yaptırmamaları gerekmektedir.

Önemli Açıklama: Daha önce Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş hakkını kullanmış olan adayların kayıtları yapılmış olsa dahi silinecektir.

Ödeme Seçenekleri;

• Öğrenim ücretleri nakit, kredi kartı ve eğitim kredisi ile ödenebilmektedir.
  • Anlaşmalı kartlarla (World, Bonus, Bankkart Combo, Paraf, QNB Finansbank) yapılan taksitli ödemelerde, vade farksız 5 taksit yapılmaktadır.

Nakit Ödeme; Peşin ödeme yapmak isteyen öğrencilerimiz işlemlerini Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat (ATM’ler Gişe ve İnternet Bankacılığı) kanallarından birini kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Not: Banka hesaplarımız, Havale ve EFT işlemlerine kapalı olduğundan bu yöntemler ile ödeme yapılamamaktadır.

Öğrenci No Sorgulama için tıklayınız.

Eğitim ücretinizi öğrenmek için tıklayınız.

Online ödeme için tıklayınız.

Kredi kartı olmadığı durumlarda;

Albaraka Türk bankası  ile üniversitemiz arasındaki anlaşma gereği öğrenim ücretleri vade farksız 6 taksit ile ödeme işlemi yapılabilmektedir.
1- Elden taksit, senet yapılmamaktadır.
2- Ücretlere %8 KDV dâhildir.
3- Eğitim ücretlerindeki artış, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksine (ÜFE) göre belirlenmektedir.

Öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet

Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.

• FSMEPT (Fatih Sultan Mehmet English Proficiency Test): 65
  • PTE Academic : 55/90
  • TOEFL IBT : 72/120
  • YDS : 65/100
  • CPE : C
  • CAE: C

Daha önce Türkiye’deki bir üniversitede ya da YÖK denkliği bulunan uluslararası bir üniversitede İngilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış ve İngilizce yeterlik sınavından geçer not almış olan öğrenciler, üzerinden iki yıl geçmemesi koşuluyla başarılı olduklarını belgelendirerek Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapmaları durumunda İngilizce hazırlık programından muaf tutulurlar.

Eğitim dili Türkçe olan bir programdan, %30 İngilizce eğitim veren bir programa Ek Madde-1 kapsamında başvurarak kayıt hakkı kazanan adaylar 21 Ocak 2019 tarihinde yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı'ndan başarısız olmaları durumunda zorunlu Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

İngilizce Hazırlık Sınavı: Çamlıca Yerleşkesi / Saat: 09:00

İrtibat Tel: 0212 521 81 00 Dahili 3007

Öğretim Dili %30 İngilizce Olan Programlar

• Mimarlık Lisans Programı
  • İç Mimarlık Lisans Programı
  • İnşaat Mühendisliği Lisans Programı
  • Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı
  • Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı
  • Psikoloji Lisans Programı

İslami İlimler Fakültesine kayıt hakkı kazanan tüm adaylara Arapça Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. (Detaylı bilgili için İslami İlimler Fakülte Sekreterliği için iletişime geçiniz. 0212 521 81 00 / Dahili:1302, 1303)

Eğitim dili Türkçe veya kısmen Arapça olan bir programdan, %100 Arapça eğitim veren bir programa Ek Madde-1 kapsamında başvurarak kayıt hakkı kazanan adaylar Arapça yeterlik sınavından başarısız olmaları durumunda zorunlu Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

Öğretim Dili %100 Arapça Olan Programlar

Temel İslami İlimler